Gericht groeien door flexibele collega’s

Groei

Het is een waarheid als een koe: bedrijven gedijen het best bij een combinatie van stabiliteit en dynamiek. Om dit laatste te bewerkstelligen, kun je ervoor kiezen om je vaste team af en toe te versterken door het inzetten van flexibele krachten. Zij brengen niet alleen een paar extra handen mee, maar kunnen je onderneming ook verrijken door een frisse kijk op de zaken te bieden, vindt First Forest Lady Anya. Immers, in een wereld die sneller verandert dan ooit, groeit een bedrijf enkel als deze voortdurend mee vernieuwt. Waarom flexibele collega’s here to stay zijn en op welke (andere) manieren jouw bedrijf er baat bij kan hebben, vertelt Anya graag in deze blog.

Bedrijven die nog geen ervaring hebben met het op freelance basis inhuren van extra mankracht, kunnen nog al eens wat twijfels hebben: gaat er wel voldoende werk zijn? Zal het me niet te veel kosten? En wat als deze persoon de bedrijfscultuur niet zal begrijpen? Koudwatervrees, volgens Anya. Met Forest hanteert ze een model dat zo transparant mogelijk is, en gericht op het optimaliseren van het office management binnen een onderneming, met als blinkend punt aan de horizon: een gezond en groeiend bedrijf. 

 

Uittesten van een mogelijke functie

“Het fijne van flexibele collega’s, is dat je piekmomenten kunt opvangen zonder dat je zelf opnieuw een tandje moet bijsteken om alles bijeen te houden. Daarnaast verbind je je niet aan een vaste kost.” Forest werkt op basis van ‘uurtje-factuurtje’: de ondernemer betaalt enkel voor de gewerkte uren. “Veel ondernemingen hebben aanvankelijk geen idee aan hoeveel uur administratieve hulp ze baat hebben.

Werken met een flexibele collega stelt je in staat een functie uit te testen: hebben we voldoende werk om een part-timer, of zelfs een full-timer in dienst te nemen?” Bij sommige bedrijven zal de conclusie zijn dat de tijdelijke hulp de administratieve werking van een bedrijf een dusdanige update heeft gegeven, dat de vaste werknemers het heft (voor een tijdje, althans) zelf weer in eigen handen kunnen nemen. “Bij Forest kunnen bedrijven dus terecht voor zowel dringend ad hoc werk, maar ook voor advies en strategie, wat vaker neer zal komen op een langetermijnrelatie”, vertelt Anya. “In allebei de gevallen zie je een bedrijf vooruitgaan, en dat is heel bevredigend.”

 

Extra expertise

Nu Forest ruim een jaar bestaat, bestaat het team inmiddels uit ruim een handvol administratieve professionals. Anya roemt de diversiteit van haar medewerkers, die volgens haar allemaal verschillende expertises, ervaringen en interesses hebben.

“De één is een pietje-precies als het aankomt op de kantoororganisatie, de ander kan zich helemaal verliezen in papierwerk.” Bij het inhuren van een flexibele kracht, maakt een ondernemer dus gebruik van een zeer specifiek stukje nauwkeurige opgebouwde expertise. “Het werkt voor een bedrijf het beste als iedereen zich kan bezighouden met datgene waar hij of zij écht goed in is. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar bij een gebrek aan mankracht gebeurt het niet zelden dat een zaakvoerder gedwongen is zich bezig te houden met zaken die niet tot zijn kernpakket behoren. Dat is frustrerend”, weet Anya.

 

Zoektocht naar de ideale match

Als je zelf in een bepaald gebied niet helemaal thuis bent, kan het een grote ontlading zijn dit toe te geven en simpelweg om hulp te vragen. Anya: “Je kunt aan flexibele collega’s om raad vragen. Zij komen immers met veel andere bedrijven in contact, trekken conclusies over wat werkt, en kunnen je gericht adviseren.”

Anya maakt vaak mee dat ondernemers zich zorgen maken over het feit dat ze een eventuele toekomstige administratieve collega in vaste dienst onvoldoende zullen kunnen opleiden. “In zo’n geval is het prettig dat iemand al een soort kader kan scheppen. Zo zetten wij vaak een draaiboekje in elkaar. De stap naar een collega in dienst wordt dan heel klein.”

Bij het linken van een flexibele hulp aan een bedrijf, let Anya erop of er een profielmatch is: kennis, capaciteiten en interesse moeten overeenkomen. “Uiteindelijk biedt de tijdelijke kracht jou als ondernemer idealiter een oplossing op zowel de korte als de lange termijn. Hij of zij laat immers, naast een voltooide opdracht, relevante kennis en knowhow achter in jouw bedrijf. En daar pluk je nadien nog de vruchten van.”