Flexibele administratieve ondersteuning bij Lombardia Drinks

Skinny Love

Lombardia is een groeiend familiebedrijf in Antwerpen waar Alida De Meulder en haar man Alain Indria natuurlijke voedingsproducten- en supplementen ontwikkelen en produceren die passen binnen een gezonde levensstijl. De missie en visie van Lombardia vinden hun oorsprong in de passie voor de kracht van de natuur en de liefde voor creatie van krachtige kruidenrecepten die bijdragen tot een evenwichtig voedingspatroon. Hierdoor creëert Lombardia natuurlijke oplossingen voor verschillende gezondheidsuitdagingen en de drijfveer is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een gezonde en duurzame levensstijl. 

Hun eerste product GingerLove, een heerlijke drank met appelsien, citroen en gember veroverde in 2010 de markt en van daaruit is het bedrijf steeds verder gegroeid. Wij spraken met Alida over hoe het is om een familiebedrijf te doen groeien.

Van biowinkel naar restaurant tot eigen producten

“Mijn schoonmoeder startte in 1972 het natuur- en dieethuis Lombardia in hartje Antwerpen. Mijn echtgenoot, Alain, hernieuwde Lombardia tot een hippe bio- en vegetarische place to be na zijn professionele surfcarrière. Alain’s passie voor smaken en kruiden groeide uit tot de creatie van een reeks kruidendranken waaronder GingerLove, die de nieuwe evolutie van Lombardia betekenden.  Na het windsurfen stapelden de kilo’s beetje bij beetje op door de jaren heen totdat Alain bijna 100kg woog desondanks een gezond voedingspatroon. Als gevolg hiervan heeft Alain eind 2015, in ons kruidenlaboratorium, een recept voor zichzelf ontwikkeld om af te slanken op een duurzame manier voor het lichaam.” begint Alida. 

Ondertussen bestaat het aanbod van Lombardia uit een reeks natuurlijke voedingsproducten die passen in een gezonde levensstijl waarin “clean label” centraal staat. Lombardia heeft kruidendranken die je ondersteunen om beter te slapen, meer energie te hebben, gezond af te slanken alsook heerlijke spreads zonder toevoegingen voor op je boterham alsook gezonde tussendoortjes om de honger te stillen.

Groeien naar een team van 26 mensen

“Eind 2017 besloten we om onze burelen te verhuizen en ons bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Wanneer je als kleine organisatie wil groeien, is het belangrijk om meer structuur aan te brengen. Na de intrek in onze nieuwe burelen, hebben we een consultant aangetrokken om ons te helpen met het uittekenen van onze visie en ons HR-beleid.”

“We zijn uitgegroeid naar een gemengd team van werknemers, freelancers en onderaannemers, met in totaal 26 personen. En dan heb je meer structuur nodig om een antwoord te kunnen geven op vragen als: Wat zijn de focuspunten? Wat zijn de verschillende taken en functies? Wie is verantwoordelijk voor wat?” vervolgt Alida.

Overzicht op het financiële plaatje

“Een belangrijke factor die bovenkwam bij het uittekenen van onze visie en het HR-beleid was administratie en de dringende noodzaak aan ondersteuning. Zo zijn we bij Forest terechtgekomen. Charlene van Forest heeft van in het begin mee de mouwen opgestroopt in het crediteuren- en debiteurenbeheer,” gaat Alida verder. 

“Als onderneming met verschillende investeringen, aanwervingen, goederen en meer, is het belangrijk om het financiële plaatje volledig te beheersen om verrassingen te vermijden. Bij het begin van 2019 heb ik samen met Charlene gebrainstormd hoe we dit gingen aanpakken. Als resultaat verwerken we samen wekelijks alle financiële informatie om een goed overzicht te bewaren en kort op de bal te spelen!”

Als laatste wil Alida graag nog kwijt dat ze de flexibele samenwerking met Forest aangenaam werken vindt: “De eenvoud om op korte termijn het aantal uren op te drijven of te verminderen naargelang de drukte en nood is heel fijn. Ook het feit dat we van de KMO-portefeuille gebruik kunnen maken, is voor ons als klein familiebedrijf een extra troef.”

Benieuwd wat Forest voor jouw zaak kan betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!